Instagram lansiral Reels – možnost izdelave in objave kratkih videov

27.8.2020

V mesecu avgustu je Instagram po vzoru aplikacije TikTok v 50 različnih državah lansiral svojo različico kratkih videov, ki jih posnamejo uporabniki z imenom Reels. Reels v Sloveniji še ni dostopen, niti ni znano, kdaj bo njegova uporaba mogoča.

Reels kot nov način izdelave in odkrivanja kratkih, zabavnih videov na Instagramu omogoča uporabnikom izdelavo kratkih, do 15 sekund dolgih videoposnetkov, ki jih lahko nato delijo s prijatelji, sledilci ali drugimi uporabniki Instagrama, odvisno od nastavitev zasebnosti.

Reels ima veliko orodij s posebnimi učinki, ki jih je mogoče uporabiti pri urejanju videoposnetkov. Reels sledi nastavitvam zasebnosti, ki jih uporabniki že imajo na svojem Instagram računu. Če imate na Instagramu zasebni račun, potem drugi uporabniki ne bodo mogli deliti posnetkov s tistimi, ki vam ne sledijo.

Instagram še ni objavil, kdaj bo Reels dostopen v Sloveniji.

Vir: Instagram, 5.8.2020

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV