Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Instagram lansiral Reels – možnost izdelave in objave kratkih videov

27.8.2020

V mesecu avgustu je Instagram po vzoru aplikacije TikTok v 50 različnih državah lansiral svojo različico kratkih videov, ki jih posnamejo uporabniki z imenom Reels. Reels v Sloveniji še ni dostopen, niti ni znano, kdaj bo njegova uporaba mogoča.

Reels kot nov način izdelave in odkrivanja kratkih, zabavnih videov na Instagramu omogoča uporabnikom izdelavo kratkih, do 15 sekund dolgih videoposnetkov, ki jih lahko nato delijo s prijatelji, sledilci ali drugimi uporabniki Instagrama, odvisno od nastavitev zasebnosti.

Reels ima veliko orodij s posebnimi učinki, ki jih je mogoče uporabiti pri urejanju videoposnetkov. Reels sledi nastavitvam zasebnosti, ki jih uporabniki že imajo na svojem Instagram računu. Če imate na Instagramu zasebni račun, potem drugi uporabniki ne bodo mogli deliti posnetkov s tistimi, ki vam ne sledijo.

Instagram še ni objavil, kdaj bo Reels dostopen v Sloveniji.

Vir: Instagram, 5.8.2020

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.