Nova priročnika za oblikovanje spletnih vsebin in aplikacij za otroke in mladostnike

26.4.2021

Evropska komisija si preko programa Boljši internet za otroke zavzema zgraditi zmogljivosti za ustvarjanje varnejših in boljših spletnih izkušenj za otroke in mladino tako v Evropski uniji kot tudi širše. Eden od načinov za to je izmenjava dobrih praks, ki so bile razvite v okviru dela znotraj omrežij INSAFE in INHOPE. Plod tega dela sta tudi dva priročnika oziroma vodnika o najboljših internetnih praksah, ki sta bila objavljena nedavno.

Najnovejši priročnik o najboljših internetnih praksah, objavljen marca 2021, raziskuje načine za smiselno vključevanje mladih v procese sooblikovanja spletnih storitev. Izpostavlja obstoječe projekte, zlasti pa nedavno pobudo Mladina za boljši internet (Youth Pledge for a Better Internet), v kateri so mladi s sodelovanjem pri izboljšanju pogojev uporabe pomagali ustvariti boljšo zaščito mladoletnikov na spletu.

Drugi objavljen priročnik vključuje smernice o najboljših internetnih praksah za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami. Posebej raziskuje priložnosti kot tudi izzive ustvarjanja vključujočega okolja na spletu, pri čemer temelji na temah varnosti na internetu.

Vir: Better Internet for Kids, 30.3.2021

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV