Nove možnosti prijave neprimernih vsebin na Facebooku in Instagramu

6.7.2021

Uporabniki aplikacij Facebook in Instagram imajo že nekaj časa možnost, da prijavijo nezaželeno in neprimerno vsebino, na katero naletijo. V aprilu 2021 pa je Facebook razširil delovanje nadzornega odbora, ki po pobudi uporabnikov še dodatno pregleda odločitev Facebooka in Instagrama glede ohranitve ali izbrisa prijavljene vsebine.

Če uporabnik določeno vsebino (objava, fotografija, komentar ali oznaka) dojema kot neprimerno, jo lahko prijavi Facebooku ali Instagramu. Če po pregledu vsebina še vedno ostane, prijavitelj prejme referenčni ID nadzornega odbora, ki nato po zahtevi uporabnika ponovno pregleda domnevno sporne vsebine.

Z aprilom 2021 je sistem nadzornega odbora bil nadgrajen in po novem omogoča, da več uporabnikov prijavi enako vsebino, z različnimi razlogi. To v praksi pomeni, da se lahko uporabniki s svojo utemeljitvijo pritožijo na odbor, četudi je nekdo že prijavil enako vsebino z različnimi razlogi.

Vir: Facebook Newsroom, 13.4.2021

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV