Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Safe.si je obiskala Elizabeta Gjorgievska, soproga predsednika Republike Severne Makedonije

17.7.2019

Safe.si in Fakulteto za družbene vede je včeraj, 16. julija 2019, obiskala Elizabeta Gjorgievska, ki je bila skupaj s soprogom, predsednikom Republike Severne Makedonije, na obisku v Sloveniji. Prof. dr. Gjorgievsko sta sprejela prodekanja izr. prof. dr. Katja Lozar Manfreda in predstavnik Safe.si Marko Puschner. Zanimalo jo je, kako delujeta Točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si in TOM telefon.

Na Safe.si smo prof. dr. Gjorgievski predstavili naše aktivnosti in izdelke: tiskana in e-gradiva, osveščevalne videe, dan varne rabe interneta, predavanja za starše, izobraževanja učiteljev ter delavnice za osnovnošolce in srednješolce. Naše delavnice so bile tema, ki jo je najbolj zanimala in smo ji posvetili največ časa. Del predstavitve smo namenili dejavnosti TOM telefona, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije. Govorili smo predvsem o dejavnosti svetovanja otrokom in mladostnikom v primeru, da se zapletejo v težave na internetu.

Elizabeta Gjorgievska je izrazila navdušenje nad projektom. Po njenem prepričanju so teme, kot so medvrstniško nasilje na spletu, spolne zlorabe otrok, sovražni govor in lažne novice, teme, ki se jim je treba neprestano in učinkovito posvečati. Ker v Severni Makedoniji manjka takšnih projektov, se je zavzela, da bi v Severni Makedoniji čim prej vzpostavili podobne projekte.

Na Točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si smo bili obiska veseli. Pozdravljamo vsakršno zanimanje za projekte o varni rabi interneta. Internet je globalen in starši, učitelji, otroci in najstniki se z enakimi težavami srečujejo po vsem svetu. Zato je deljenje izkušenj velikega pomena. Safe.si sicer intenzivno deluje v vseevropskem omrežju Insafe, katerega član je in preko katerega si izmenjujemo izkušnje s kolegi iz drugih evropskih držav.

Fotografije: Primož Hrvacki, FDV

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.