Safe.si vabi ravnatelje in strokovne delavce svetovalnih služb na posvet o nasilju

13.9.2022

Učiteljsko družboslovno naravoslovno društvo Naša zemlja in točka osveščanja o varni rabi interneta Safe.si organizirata strokovni posvet, ki je namenjen ravnateljem in strokovnim delavcem svetovalnih služb na osnovnih šolah. Posvet, katerega glavna tema bo nasilje in obravnava nasilja, bo potekal v petek, 30. septembra, na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani (Kardeljeva ploščad 5) v veliki dvorani.

Program:

  • 8.00 - 9.00 registracija udeležencev
  • 9.00 - 10.45 1. del: Spletno nasilje in spletne zlorabe otrok in mladostnikov, 2. del: predstavitev priročnika za starše Vzgoja za internet, predavatelj Marko Puschner, Točka osveščanja o varni rabi interneta, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani
  • 10.45 – 11.00 kratek odmor
  • 11.00 - 12.15 Vloga šole pri varstvu koristi otroka glede na Družinski zakonik, predavateljica vrhovna sodnica dr. Mateja Končina Peternel
  • 12.15 - 12.45 odmor
  • 12.45 - 13.45 Obravnava nasilja v družini v okviru Centra za socialno delo in postopanje šol v primeru suma nasilja (Martina Cuznar, univ.dipl.soc.del., Koordinatorka zapreprečevanje nasilja CSD Gorenjska, mag. Nataša Keršič, Koordinatorka zapreprečevanje nasilja CSD Osrednja Slovenija Vzhod)

Prijave sprejemamo do 26. septembra 2022 na elektronski naslov KUD@nasazemlja.si. Informacije o izobraževanju lahko pridobite na tel. št. 031 326 317. Na posvetu bodo udeleženci lahko prevzeli različna Safe.si gradiva na temo varne rabe interneta: plakate, zloženke in priročnik za starše Vzgoja za internet.

Udeleženci prejmejo po končanem izobraževanju potrdilo o izobraževanju. Izobraževanje je brezplačno, ker so se predavatelji odrekli plačilu. Parkiranje avtomobilov je možno v javni garažni hiši Fakultete za družbene vede, Kardeljeva ploščad 5 (4,50 € za 6 ur), parkirišču ParkEF pri Ekonomski fakulteti (0,60 €/h) in drugih bližnjih parkiriščih.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija