Snapchat My AI

17.5.2023

Vsem uporabnikom Snapchata se je pojavil nov sogovornik v klepetu po imenu My AI. Gre za sogovornika, ki temelji na umetni inteligenci in se pogovarja z uporabniki. Njegov namen je zabavati in pomagati uporabnikom pri reševanju različnih težav in izzivov. Naj ne bi predstavljal nevarnosti, je pa treba biti previden pri deljenju osebnih podatkov.

Glavni namen My AI je nuditi pomoč uporabnikom pri različnih opravilih. Lahko odgovarja na različna vprašanja, svetuje, piše pesmi ipd. Temelji na OpenAI tehnologiji, ki jo uporablja tudi poznani ChatGPT. V začetku veliko sprašuje, da spozna posameznega uporabnika in mu kasneje lahko bolj prilagojeno odgovarja na vprašanja ali svetuje.

Čeprav je programiran, da naj ne bi bil škodljiv do uporabnikov, tako odraslih kot najstnikov in otrok, pa je treba biti pri njegovi uporabi previden. Pozoren je treba biti predvsem na vsebino njegovih odgovorov, saj lahko zvenijo pravilni in resnični, pa so v bistvu napačni ali zavajajoči. Prav tako lahko pride do določenih nasvetov, pogovorov, ki so lahko škodljivi, predvsem za mlajše, kljub temu da Snapchat zagotavlja, da naj do tega ne bi prihajalo. V primeru, da naletimo na neprimerne odgovore, to prijavimo Snapchatu.

Med pogovorom in z vprašanji My AI zbira podatke o nas. Zato moramo biti previdni z osebnimi podatki in informacijami za katere ne želimo, da jih drugi izvedo. Če je le mogoče, jih ne delimo z My AI.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija