Tik tok skuša z raziskavo bolje razumeti potrebe uporabnikov po varni rabi

12.1.2022

TikTok svojim uporabnikom omogoča deljenje in spremljanje raznoraznih video vsebin. Tveganje, da se bom med temi pojavila tudi kakšna neprimerna vsebina seveda ostaja, a se TikTok v sklopu svojega zavzemanja za ustvarjanje varne skupnosti, trudi iskati nove rešitve.

Leta 2021 so na TikToku v sklopu svojih zavzemanj za čim varnejšo skupnost začeli z globalnim projektom za boljše razumevanje še posebej mladih uporabnikov svoje platforme. V sklopu tega so anketirali 10.000 tako mladih kot tudi staršev in učiteljev, da bi jim pomagali sooblikovati nadaljnje korake do bolj varne in prijetne izkušnje.

Ena izmed glavnih ugotovitev poročila je bila, da najstniki, starši in učitelji potrebujejo boljše informacije o izzivih in prevarah, ki jih lahko zasledijo na TikToku. Posledično so se na platformi odločili razviti vir za varnostni center, ki bo posvečen prav temu področju. Prav tako delajo na razvoju smernic za najstnike, kako oceniti morebitna tveganja kot tudi posodabljanju pravilnikov in politik ter nadaljnje tudi ukrepov za odkrivanje kršitev.

Vir: Newsroom TikTok, 17.11.2021

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija