Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

TikTok v prvem četrtletju 2021 odstranil 62 milijonov videoposnetkov

17.8.2021

TikTok je v prvem četrtletju letošnjega leta odstranil 61.951.327 videoposnetkov in 11.149.514 uporabniških računov. To so bili videoposnetki in uporabniški računi, ki so kršili pravila uporabe ali vsebovali neprimerne vsebine.

Med odstranjenimi videoposnetki je bilo največ takih, ki so kršili pravice manjšin (36,8 %), sledili pa so jim videoposnetki, ki so prikazovali nezakonite dejavnosti (21,1 %), goloto (15,6 %), nasilje (8,1 %) in nadlegovanje ali ustrahovanje (8 %). Izmed vseh odstranjenih videoposnetkov jih je bilo 81,8 % izbrisanih preden so si jih uporabniki ogledali, 91,3 % pred prijavo s strani uporabnikov in 93,1 % pa v 24 urah po objavi.

Med odstranjenimi uporabniškimi računi je bilo 7.263.952 računov izbrisanih zaradi suma, da so osebe, ki jih uporabljajo, mlajše od 13 let. Poleg skupnega števila odstranjenih računov, je TikTok s samodejnimi orodji preprečil tudi več kot 71 milijonov poskusov registracije novih računov, ki so bili potencialno sumljivi.

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.