TikTok v prvem četrtletju 2021 odstranil 62 milijonov videoposnetkov

17.8.2021

TikTok je v prvem četrtletju letošnjega leta odstranil 61.951.327 videoposnetkov in 11.149.514 uporabniških računov. To so bili videoposnetki in uporabniški računi, ki so kršili pravila uporabe ali vsebovali neprimerne vsebine.

Med odstranjenimi videoposnetki je bilo največ takih, ki so kršili pravice manjšin (36,8 %), sledili pa so jim videoposnetki, ki so prikazovali nezakonite dejavnosti (21,1 %), goloto (15,6 %), nasilje (8,1 %) in nadlegovanje ali ustrahovanje (8 %). Izmed vseh odstranjenih videoposnetkov jih je bilo 81,8 % izbrisanih preden so si jih uporabniki ogledali, 91,3 % pred prijavo s strani uporabnikov in 93,1 % pa v 24 urah po objavi.

Med odstranjenimi uporabniškimi računi je bilo 7.263.952 računov izbrisanih zaradi suma, da so osebe, ki jih uporabljajo, mlajše od 13 let. Poleg skupnega števila odstranjenih računov, je TikTok s samodejnimi orodji preprečil tudi več kot 71 milijonov poskusov registracije novih računov, ki so bili potencialno sumljivi.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV