Zakaj se starši nasilnih otrok pogosto vedejo preveč zaščitniško?

Dr. Albert Mrgole in dr. Benjamin Lesjak pojasnjujeta, zakaj se starši otrok, ki so žrtev spletnega nasilja in učitelji srečujejo s problematiko staršev nasilnih otrok, ki so do svojih otrok preveč zaščitniški in ne priznajo, da je njihov otrok naredil nekaj narobe. Takšne zaplete je mogoče reševati na več načinov, starši pa se morajo zavedati, da če njihov otrok nekomu povzroči škodo, so jo dolžni poravnati.

Pogovor je del video podcasta, ki smo ga v živo predvajali ob dnevu varne rabe interneta februarja 2019. Sodelovala sta dr. Albert Mrgole, psiholog, soavtor knjige "Izštekani najstniki in starši, ki štekajo" in pravni strokovnjak ter sodelavec Safe.si dr. Benjamin Lesjak. Ogled celotnega video podcasta >>

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija