Kako prijaviti neprimerno vsebino na Facebooku?

Na Facebooku ljudje objavljajo različne vsebine, med katerimi so lahko tudi neprimerne. Če gre za vsebine, ki nas motijo ali pa so morda v neskladju z zakonom, jih lahko prijavimo. Facebook bo takšne vsebine pregledal in odstranil, če bo ocenil, da gre za kršitev pravil ali zakonodaje. Prijavimo lahko gole posnetke (pornografijo), posnetke nasilja, nezaželene vsebine (spam), žaljive komentarje, nasilne vsebine itd.

Prijavimo lahko tudi žaljive komentarje pod svojimi objavami ali objavami drugih. Objave in komentarje, ki nas motijo, lahko skrijemo in blokiramo njihove avtorje.

V vodiču so podrobna navodila, kako prijaviti neprimerne vsebine na Facebooku.

Safe.si vodič

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija