Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Safe.si vodič: Kako prijaviti neprimerno vsebino na Facebooku?

Na Facebooku ljudje objavljajo različne vsebine, med katerimi so lahko tudi neprimerne. Če gre za vsebine, ki nas motijo ali pa so morda v neskladju z zakonom, jih lahko prijavimo. Facebook bo takšne vsebine pregledal in odstranil, če bo ocenil, da gre za kršitev pravil ali zakonodaje. Prijavimo lahko gole posnetke (pornografijo), posnetke nasilja, nezaželene vsebine (spam), žaljive komentarje, nasilne vsebine itd.

Prijavimo lahko tudi žaljive komentarje pod svojimi objavami ali objavami drugih. Objave in komentarje, ki nas motijo, lahko skrijemo in blokiramo njihove avtorje.

V vodiču so podrobna navodila, kako prijaviti neprimerne vsebine na Facebooku.

Safe.si vodič

Priporočena gradiva: 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.