Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Instagram z novimi ukrepi proti lažnim profilom

12.10.2020

Instagram si prizadeva, da bi bila objavljena vsebina na verodostojna in prihajala s strani resničnih ljudi, ne pa od prevarantov in umetno ustvarjenih profilov. Sredi avgusta letos so začeli od uporabnikov, pri katerih so zaznali določene vzorce, ki nakazujejo, da ne gre za resnično osebo, zahtevati, da potrdijo svojo identiteto.

Instagram z analiziranjem objav in dejavnosti ugotavlja, ali gre za resnične ljudi ali za lažne profile in profile, ki so jih ustvarili in jih vodijo boti. Pričakovati je, da bodo novi ukrepi prizadeli le manjše število uporabnikov. Če bodo algoritmi zaznali znake potencialne nepristne dejavnosti, bodo od imetnika računa zahtevali potrditev identitete. Od te točke naprej bo vse odvisno od imetnika računa – če se bo izkazalo, da so njegovi podatki pravi, bo račun v nadaljnje deloval kot običajno, v nasprotnem primeru pa bo to razlog za nadaljnjo preiskavo in blokado računa.

Vir: About Instagram, 13.8.2020

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.