MOST-V jesen 2021: Osnove varne uporabe spleta

19.11.2021

17. novembra se je začela petnajsta izvedba spletnega tečaja o varni rabi interneta in sodobnih tehnologij – MOST-V. Tečaja se lahko udeleži kdor koli, saj pokriva široko paleto vsebin, ki jih nemalokrat potrebujemo pri svojem delu in v zasebnem življenju.

Veliko je vsebin, ki bodo zanimale predvsem starše, največ specializiranih vsebin pa je namenjenih zaposlenim v šolstvu.

Na tečaj se lahko prijavite prek spletnih skupnosti na portalu SIO. Za prijavo uporabite AAI-račun, lahko se prijavite tudi z običajnim profilom, ki ga ustvarite. V tečaj se lahko vpišete kadarkoli med njegovim potekom.

Ključ za vstop v tečaj je most2021november.

Tečaj poteka tri zaporedne tedne, na njem pa boste pridobili veščine, ki vam bodo pomagale pri soočanju z nevarnostmi na spletu. Kraja gesel, izsiljevalski virusi in spletno nasilje so le nekateri od pojavov, s katerimi se srečujemo. Na tečaju se boste naučili pravilno in učinkovito soočati s težavami, povezanimi z internetom in sodobnimi tehnologijami.

Po uspešno opravljenem tečaju udeleženci prejmejo Mozillino značko »Pametni uporabnik interneta«. V kolikor se odločite tudi za udeležbo na srečanju v živo, na katerem obravnavamo primere zapletov s slovenskih šol, dobite potrdilo o usposabljanju v trajanju 16 ur.

Vabljeni k udeležbi!

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija