Razglasili smo nagrajence Safe.si natečaja 2022/23

25.5.2023

Danes smo na Kongresnem trgu v Ljubljani razglasili zmagovalce Safe.si nagradnega natečaja za osnovno šole, ki je bil posvečen problematiki vplivu interneta na dobro počutje uporabnikov. Na natečaju je sodelovalo 319 učencev in 49 mentorjev z 29 šol, prejeli pa smo 104 zanimive izdelke.

Natečaj je bil razdeljen v tri kategorije glede na triletja v osnovni šoli. Tako so v prvem triletju ustvarjali različne kreativne izdelke, v drugem triletju stripe in v tretjem triletju kratke poučne video filme, vse na temo vpliva interneta na dobro počutje.

Komisija, ki so jo sestavljali sodelavci Safe.si, je pregledala vse prejete izdelke in izbrala najboljše. Njihovi avtorji so prejeli medalje in manjše nagrade ter obiskali Hišo iluzij. Zaradi večjega števila kakovostnih izdelkov se je komisija odločila, da v vsaki kategoriji podeli po dve tretji mesti.

Rezultati natečaja

Prvo triletje:

 • 3. mesto za izdelek »Svoboda in odvisnost od naprav« je osvojila učenka Rebeka iz OŠ Gradec pod mentorstvom Tatjane Gombač.
 • 3. mesto za izdelek »Prezasedenost z internetom« so osvojili učenci Luka, Jaka, Luka in Klara iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova pod mentorstvom Nade Bogovič.
 • 2. mesto za izdelek v obliki pesmice z naslovom »Telefoni« so osvojili učenci Timotej, Lovro, Taj in Gašper iz OŠ Gradec, podružnica Kresnice pod mentorstvom Tadeje Resnik.
 • 1. mesto za izdelek »Prezasedenost z internetom: Šum v glavi« so osvojili učenci Bruno, Gaja in Ana iz OŠ dr. Jožeta Toporišiča Dobova pod mentorstvom Saše Frelih.

Drugo triletje:

 • 3. mesto za strip »Premisli, preden storiš kaj hudega« je osvojila učenka Glorija iz OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem: pod mentorstvom Brede Žargaj.
 • 3. mesto za strip »Reva si« je osvojil učenec Mark iz OŠ Davorina Jenka Cerklje na Gorenjskem pod mentorstvom Brede Žargaj.
 • 2. mesto za strip »Sejfko uvede pravila in vidi svet okoli sebe« so osvojili učenci Tilen, Ajda, in Manca iz OŠ Col pod mentorstvom Jasmine Likar Štinjek.
 • 1. mesto za strip »Cvek« so osvojile učenke Ajda, Brina in Alja iz Javnega vzgojno-izobraževalnega zavoda II. osnovna šola Rogaška Slatina pod mentorstvom Helene Mikša.

Tretje triletje:

 • 3. mesto za video »Slaba izkušnja« so osvojili učenci Marko, Jure in Amadej iz OŠ Polzela pod mentorstvom Mojce Cestnik.
 • 3. mesto za video »Nace« so osvojili učenci Anže, Sven, Ela in Jerca iz Centra za izobraževanje, rehabilitacijo, inkluzijo in svetovanje za slepe in slabovidne (Center IRIS) pod mentorstvom Jere Svetek.
 • 2. mesto za video »Bodi, kar si« so osvojili učenci Lučka, Maša, Ela, Urh in Brina iz OŠ Tončke Čeč Trbovlje pod mentorstvom Urše Bajda.
 • 1. mesto za video »Kako lahko nekomu besede spremenijo dan« so osvojile učenke Lana, Alja in Ela iz OŠ Franceta Bevka Ljubljana pod mentorstvom Petre Novak Trobentar.

Vsem nagrajencem in njihovim mentorjem čestitamo. Nagrajene izdelke si je mogoče ogledati na spletni strani natečaja.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija