TikTok na sodišču zaradi zbiranja podatkov o otrocih

20.7.2021

TikTok se sooča s tožbo zaradi načina zbiranja in uporabe podatkov o otrocih. Zahtevek v imenu milijonov otrok v Združenem kraljestvu in Evropski uniji, je podala nekdanja angleška otroška komisarka Anne Longfield. 

Odvetniki trdijo, da TikTok zajema osebne podatke otrok brez zadostnega opozorila oziroma podanega soglasja, ki ga zahteva zakon. Trdijo tudi, da bi mladoletni uporabniki in njihovi starši morali vedeti, kaj točno počnejo z njihovimi podatki. 

V odgovor na omenjene obtožbe so iz TikToka sporočili, da sta jim zasebnost in varnost glavni prioriteti, kar skušajo obvarovati z zanesljivimi politikami, procesi in tehnologijami, ki naj bi ščitile vse uporabnike. 

Vir: BBC, 21.4.2021

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija