Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

Povabilo k izpolnjevanju kratke anonimne ankete

Na Safe.si se trudimo, da bi bila naša spletna stran čim bolj pregledna in uporabna. Mnenje uporabnikov nam je zelo pomembno. Vabimo vas, da izpolnite kratko anonimno anketo o uporabnosti spletnega mesta Safe.si in nam ga pomagate narediti še bolj uporabnega.

Safe.si vodič: Kako na FB prijaviti neprimerno sliko?

Pomemben sestavni del objav na Facebooku so fotografije. Ljudje objavljajo različne fotografije in nekatere med njimi so lahko neprimerne ali sporne. To so lahko gole ali razgaljene fotografije, fotografije nasilja, »vsiljene« fotografije (spam) ali fotografije, ki nas motijo iz drugih razlogov.

Moteče in neprimerne slike lahko prijavimo. Prav tako lahko blokiramo uporabnike, ki takšne fotografije objavljajo. Tako bomo preprečili, da bi se na našem zidu še naprej pojavljale njihove objave.

V vodiču so podrobna navodila, kako prijaviti neprimerne in moteče slike ter fotografije na Facebooku.

SAFE.SI VODIČ: Prijava slike na FB

Priporočena gradiva: 

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.