Točka osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike, starše in učitelje

TikTok v prvi polovici leta odstranil več kot 100 milijonov posnetkov

19.10.2020

Med najstniki priljubljena platforma TikTok, je v prvi polovici leta 2020 odstranila več kot 104 milijone videoposnetkov, kar predstavlja 1 % vseh objavljenih vsebin med 1. januarjem in 30. junijem. Večina izbrisanih videoposnetkov je kršila pravilnike platforme in bila posredno ali neposredno povezana z neprimernimi vsebinami.

Med odstranjenimi videoposnetki je bilo kar 30,9 % takih, ki so kršili pravila uporabe na področju golote in spolnih vsebin,  22,3 % vsebin pa je bilo neprimernih za otroke, v 19,6 % pa je šlo za prikaz nezakonitih dejavnosti, 13,4 % vsebin je bilo povezanih s samopoškodovanjem, samomorilnostjo in nevarnimi aktivnostmi, 8,7 % pa je predstavljalo nasilne vsebine. Največ videoposnetkov je bilo odstranjenih iz profilov uporabnikov iz Indije, ZDA, Pakistana, Brazilije in Velike Britanije.

Poleg neposredno spornih vsebin, je TikTok odstranil tudi 96,4 % videoposnetkov, ki niso bili v skladu s smernicami njegove skupnosti, od tega jih je bilo 90,3 % odstranjenih, še preden so zabeležili prvi ogled.

Vir: TikTok, 22.9.2020

Fakulteta za družbene vede

Center za družboslovno informatiko logo

Arnes MISSSInsafe


Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.