TikTok v prvi polovici leta odstranil več kot 100 milijonov posnetkov

19.10.2020

Med najstniki priljubljena platforma TikTok, je v prvi polovici leta 2020 odstranila več kot 104 milijone videoposnetkov, kar predstavlja 1 % vseh objavljenih vsebin med 1. januarjem in 30. junijem. Večina izbrisanih videoposnetkov je kršila pravilnike platforme in bila posredno ali neposredno povezana z neprimernimi vsebinami.

Med odstranjenimi videoposnetki je bilo kar 30,9 % takih, ki so kršili pravila uporabe na področju golote in spolnih vsebin,  22,3 % vsebin pa je bilo neprimernih za otroke, v 19,6 % pa je šlo za prikaz nezakonitih dejavnosti, 13,4 % vsebin je bilo povezanih s samopoškodovanjem, samomorilnostjo in nevarnimi aktivnostmi, 8,7 % pa je predstavljalo nasilne vsebine. Največ videoposnetkov je bilo odstranjenih iz profilov uporabnikov iz Indije, ZDA, Pakistana, Brazilije in Velike Britanije.

Poleg neposredno spornih vsebin, je TikTok odstranil tudi 96,4 % videoposnetkov, ki niso bili v skladu s smernicami njegove skupnosti, od tega jih je bilo 90,3 % odstranjenih, še preden so zabeležili prvi ogled.

Vir: TikTok, 22.9.2020

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija