Varno delo z internetom za učitelje - webinar za učitelje

8.4.2020

Safe.si bo 16. aprila ob 14. uri pripravil webinar na temo varne uporabe interneta pri delu v šoli. Sodelovala bosta Safe.si predavatelja Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak, ki bosta govorila o pomenu varne in odgovorne rabe interneta pri delu v šoli in o pravnih vidikih uporabe interneta in sodobnih tehnologij.

Izredne razmere, v katerih smo se znašli z namenom zajezitve širjenja pandemije, je močno pretresla naše utečene navade. Šole samevajo, otroške in dnevne sobe so se spremenile v učilnice, kabinete in pisarne. Tehnologija, priključena na internet, je naenkrat postala edini stik do drugih in do znanja. Čeprav vsi komaj čakamo, da se stvari vrnejo v utečene tirnice, moramo vedeti, da nekatere stvari nikoli več ne bodo enake. Kako bo tako intenzivna uporaba novih tehnologij v učnem procesu vplivala na učence in učitelje, še ne vemo. Na spletnem predavanju “Varno delo z internetom za učitelje” želimo na točki osveščanja o varni rabi interneta Safe.si izpostaviti nekatere vidike in vplive uporabe novih tehnologij za potrebe pouka na učence in učitelje. Predstavili bomo varnostna tveganja in pravne izzive, ki jih predstavljajo nove okoliščine in na katere moramo biti tudi sicer pozorni pri delu v šoli.

Pridružite se nam na spletnem predavanju 16. 4. 2020 ob 14. uri. Vaša gostitelja bosta Tjaša Jerman Kuželički in dr. Benjamin Lesjak.

Prijave so zaključene.

O predavateljih

Dr. Benjamin Lesjak bo problematiko obdelal s pravnega vidika, prav tako pa bo delil svoje izkušnje, ki jih je pridobil pri izvajanju Safe.si delavnic na osnovnih in srednjih šolah ter predavanj za starše. Je strokovnjak za pravne rešitve informacijske družbe, sodelavec Safe.si in avtor priročnika Problematika spletne varnosti v šolah.

Tjaša Jerman Kuželički je dolgoletna izvajalka Safe.si delavnic na osnovnih in srednjih šolah ter predavanj za starše. Prav tako izvaja izobraževanja za učitelje, kjer se osredotoča predvsem na teme varne in odgovorne rabe interneta v učilnici.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija