Spletne strani za otroke in najstnike

Dobra spletna vsebina ima pozitiven vpliv na otroke, saj spodbuja njihovo kreativnost, domišljijo, participacijo, jim ustvarja nove priložnosti, razvija njihove sposobnosti, jih izobražuje ali informira, ipd. Otroke primerno nagovarja tako verbalno kot vizualno, jim na prijazen in zabaven način ponuja informacije ter jih z interaktivnimi elementi spodbuja k raziskovanju.  

Resnično pozitivne spletne vsebine so letom primerne in prilagojene občinstvu, imajo jasen informativen namen ter nudijo vsa potrebna orodja za lahko in varno usmerjanje otrok. Poleg vsega naštetega so pozitivne spletne vsebine vključujoče, spoštujejo zasebnost uporabnikov in preprečujejo otrokom, da bi plačali za aplikacije brez dovoljenja in nadzora staršev. Komercialna obvestila, oglasi in spletne trgovine so jasno ločeni od vsebine, lahko prepoznavne, jasno označene in primerne za otroke (npr. ne vsebujejo oglasov in ne tržijo izdelkov, kot so alkohol, cigarete, plastična kirurgija, prehranski dodatki za hujšanje ipd.)

Za otroke:

Spletne strani primerne za otroke v angleščini:

Za najstnike:

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV