Spletna interaktivna predstava: Ali premalo spim zaradi interneta?

Najstnikom se ritem spanja že zaradi biološko-razvojnih procesov spremeni in zamakne za dve uri v primerjavi z vzorci spanja, ki so jih imeli kot otroci. Zvečer težje zaspijo, zjutraj pa morajo vstajati zgodaj zaradi obiskovanja pouka v šolah. Poleg tega pa pogosto zvečer ali celo pozno v noč uporabljajo mobilne naprave in si s tem še podaljšujejo budnost in otežijo uspavanje. K sodelovanju smo povabili improvizatorje KUD KIKS, in sicer bosta Rok Bohinc in Dino Kapetanovič na zabaven in kreativen način predstavila to aktualno in perečo problematiko ter nasvete, kaj lahko najstniki sami naredijo, da si zagotovijo dovolj nočnega počitka in omejijo motilce, kot so mobilni telefoni, internet, sporočila ipd.

Predstava je primerna za osnovnošolce 3. triletja in srednješolce prvih dveh letnikov.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija