Varno doma brez dolgčasa v času epidemije COVID-19

V času epidemije COVID-19, ko ne vemo, kje vse se lahko okužimo s koronavirusom, smo prisiljeni biti doma in imeti čim manj stikov z drugimi. Internet nam ponuja nešteto možnosti za komunikacijo in učenje, vendar pa moramo biti vseeno previdni pri uporabi interneta, ker vse pasti in tveganja so še vedno, pojavilo pa se je tudi veliko novih in predvsem prevarantov.

Na Safe.si smo pripravili in zbrali nasvete in ideje, kaj početi v času karantene, na kaj moramo paziti in kako lahko izkoristimo internet.

Covid-19 #nidolgčas

Na Safe.si imamo veliko zanimivih videov in drugih gradiv, s katerimi si je mogoče krajšati čas.

Pripravili pa smo tudi pregled različnih spletnih aktivnosti drugih ponudnikov.

#Varna raba interneta

Med epidemijo je treba paziti, da se ne bomo okužili s koronavirusom. Prav tako pa je treba paziti na računalnik, da se ne bo okužil z virusom, pa tudi da ne bomo nasedli kakšni prevari ali delili preveč podatkov o sebi.

#Laži na internetu

Na družabnih omrežjih in preko aplikacij za sporočanje se širi veliko različnih novic in objav. Vse niso resnične, nekatere celo škodujejo. Ste že slišali za primere ljudi, ki niso umrli zaradi COVID-19, temveč ker so popili belilo za perilo (varikino), ker so na internetu prebrali, da pomaga proti koronavirusu? Ne verjemi vsemu, kar prebereš na internetu! Veliko je lažnih novic (fake news).

#Učitelj v dnevni sobi

Pouk poteka od doma. Učitelji poučujejo na daljavo in se srečujejo s številnimi izzivi in preprekami. Katere platforme uporabiti, kako je z varovanjem osebnih podatkov učencev ... Vprašanj je veliko. ARNES je tisti, ki pri nas učiteljem zagotavlja uporabne in primerne storitve.

#vzgoja v dnevni sobi

Otroci in najstniki so doma in veliko več časa preživijo pred zasloni. Šolanje poteka preko interneta, prav tako se je na družabna omrežja in aplikacije za sporočanje preselil klepet z vrstniki. Starši naj bodo sedaj še bolj pozorni, kaj se otrokom na internetu dogaja, da kasneje zaradi tega ne bo bolela glava.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija