Vodiči: nastavitve varnosti in zasebnosti na družabnih omrežjih

3.4.2017

Družabna omrežja so postala sestavni del vsakodnevnega komuniciranja. Ustvarjalci omrežij se trudijo, da bi bila čim bolj privlačna za uporabo, pri tem pa pogosto pozabljajo na potrebe uporabnikov glede varnosti in zasebnosti. Nastavitve so globoko v menijih in do njih se je pogosto zelo težko prebiti. Na Točki osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike in učitelje SAFE.si smo pripravili vodiče, ki nas vodijo po nastavitvah zasebnosti in varnosti.

Glavni namen vodičev je uporabnikom družabnih omrežij pomagati pri pravilnem nastavljanju zasebnosti in varnosti uporabniškega računa. Vodiči so zasnovani tako, da uporabnika vodijo po menijih nastavitev uporabniškega računa vse do mesta, kjer lahko nastavi posamezno nastavitev zasebnosti in varnosti. Prav tako vodiči vsebujejo navodila, kako se zaščititi pred nadlegovanjem in drugimi oblikami nasilja, ter kako prijaviti neprimerne vsebine in nasilneže.

Na voljo so vodiči:

Vodiči so v pdf obliki. Namenjeni so najstnikom, njihovim staršem, učiteljem in drugim, ki uporabljajo družabna omrežja. Uporabljamo jih lahko posamično na računalnikih ali mobilnih telefonih ali pa skupinsko v učilnici ob projekciji na platno.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija