Vodiči: nastavitve varnosti in zasebnosti na družabnih omrežjih

3.4.2017

Družabna omrežja so postala sestavni del vsakodnevnega komuniciranja. Ustvarjalci omrežij se trudijo, da bi bila čim bolj privlačna za uporabo, pri tem pa pogosto pozabljajo na potrebe uporabnikov glede varnosti in zasebnosti. Nastavitve so globoko v menijih in do njih se je pogosto zelo težko prebiti. Na Točki osveščanja o varni rabi interneta in mobilnih naprav za otroke, najstnike in učitelje SAFE.si smo pripravili vodiče, ki nas vodijo po nastavitvah zasebnosti in varnosti.

Glavni namen vodičev je uporabnikom družabnih omrežij pomagati pri pravilnem nastavljanju zasebnosti in varnosti uporabniškega računa. Vodiči so zasnovani tako, da uporabnika vodijo po menijih nastavitev uporabniškega računa vse do mesta, kjer lahko nastavi posamezno nastavitev zasebnosti in varnosti. Prav tako vodiči vsebujejo navodila, kako se zaščititi pred nadlegovanjem in drugimi oblikami nasilja, ter kako prijaviti neprimerne vsebine in nasilneže.

Na voljo so vodiči:

Vodiči so v pdf obliki. Namenjeni so najstnikom, njihovim staršem, učiteljem in drugim, ki uporabljajo družabna omrežja. Uporabljamo jih lahko posamično na računalnikih ali mobilnih telefonih ali pa skupinsko v učilnici ob projekciji na platno.

Za vsebine spletne strani odgovarjajo izključno avtorji (izvajalci projekta Center za varnejši internet). Evropska unija ne odgovarja za kakršnokoli morebitno uporabo na njej navedenih informacij.

Pravno obvestilo  |  Uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Center za družboslovno informatiko logo Arnes MISSS Insafe
EU Logotip - Sofinancira Evropska unija Logotip URSIV