354 (2) 355 (5) 356 (2) 357 (8) 358 (6) 359 (5) 360 (7) 361 (3) 362 (14) 363 (1) 364 (2) 365 (2) 366 (9) 367 (4) 368 (4) 369 (17) 371 (3) 372 (3) 373 (3) 374 (5) 375 (5) 376 (5) 475 (2) 497 (18) 498 (1)
razvrsti padajoče
Malware

Malware: glej Škodljiva programska oprema.

Masovne večigralske igre

Masovne večigralske igre (angl. MMOG - Massively Multiplayer Online Games) so igre, ki ponujajo bogat navidezni svet v tehniki 3D, v katerem tisoči igralcev prevzamejo vloge izmišljenih likov in tekmujejo med seboj. Prevladujejo igre vlog, v katerih sodelujoči skupaj tvorijo zgodbo ali ji sledijo.

MMS

MMS je večpredstavnostno oz. multimedijsko sporočilo, sestavljeno iz kombinacije besedila, slike, videoposnetka in/ali melodije, ki je namenjeno pošiljanju preko mobilnih telefonov.

Mobilna melodija

Mobilna melodija je običajno zvok dohodnega klica na mobilnem telefonu. Obstaja veliko prilagodljivih melodij in glasbenih datotek, ki jih lahko lastniki mobilnih telefonov prenesejo, kupijo in uporabijo.

Mobilna naprava

Mobilna naprava je naprava, ki ima prilagojen operacijski sistem kot so iOS, Android, BlackBerry OS, Windows mobile in je mobilna (mobilni telefoni, tablični računalniki, ipd.). V to kategorijo lahko uvrstimo tudi vse naprave, ki se lahko prenašajo in dostopajo do interneta brez fizične povezave - brezžično (torej tudi prenosniki, prenosne igralne konzole, industrijski čitalci, ipd.) (Vir: Kodeks ravnanja izvajalcev javnih elektronskih komunikacijskih storitev za zaščito uporabnikov, 2013).

Mobilna vsebina

Mobilna vsebina je katera koli vsebina, dostopna preko mobilne naprave v kakršni koli obliki in ponujena na kakršen koli način.

Mobilni internet

Mobilni internet pomeni dostop do interneta preko mobilnih naprav (telefonov, dlančnikov, tabličnih računalnikov, ipd.).

Mobilni telefon

Mobilni telefon je prenosni telefonski aparat, ki ga uporabljamo v omrežju za mobilno telefonijo.

Moneta

Moneta je storitev brezgotovinskega plačevanja z mobilnim telefonom. Lahko jo uporabljate kot storitev:

  • mobilnega operaterja,
  • pri bankah.

Financirano s strani Evropske unije. Izražena stališča in mnenja so zgolj stališča in mnenja avtorjev in ni nujno, da odražajo stališča in mnenja Evropske unije ali Evropske izvajalske agencije za zdravje in digitalno tehnologijo (HaDEA). Zanje ne moreta biti odgovorna niti Evropska unija niti HaDEA.

Pravno obvestilo  |  Politika zasebnosti in uporaba piškotkov

© Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani.
Vse pravice pridržane, razen za vsebine (videi, gradiva, besedila, slike itd.), ki so objavljene pod licencami Creative Commons.

Fakulteta za družbene vede Arnes MISSS Insafe
Logotip MDP EU Logotip - Sofinancira Evropska unija